29 Ekim 2011

EN BÜYÜK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN...

YAŞANAN TÜM ACILARA KARŞIN
EN BÜYÜK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN…

Kuvay-i Milliye ruhu ve Müdafaa-i Hukuk anlayışı ile verilen Ulusal Kurtuluş Savaşı sonucunda kurulan Cumhuriyetimiz bugün 88 yaşında.

İşgal altında olunmasına rağmen Yerel ve Ulusal Kongrelerini toplayarak ulus iradesini esas alan ve Önderimiz Kemal ATATÜRK’ün çizdiği yolda “az zamanda çok ve büyük işler”in başarıldığı Cumhuriyetimiz, bugün hâlâ gerici ve bölücü saldırılarla karşı karşıya.

Bu gerici anlayış, birçok kadro ve kademeye sirayet etmiş durumda. 

Bölücü terör ise, her gün genç fidanlarımızı toprağa düşürmekte.

Bütün bu saldırılara karşın Türk Ulusu, yaşanan Van-Erciş Depremi ile “milletin bölünmez bütünlüğü”nü her kesime göstermiştir. 

Dönemin bölge ve dünya coğrafyasındaki siyasal anlayışların çok ilerisinde bir devrimci anlayışla Cumhuriyeti kuran Kemal Atatürk ve arkadaşlarını saygı ve özlemle anıyor ve yokluklar içerisinde kurulan Cumhuriyetimize yapılan her türlü saldırının karşısında olacağımızı bir kez daha bu vesileyle belirtmek istiyoruz.

Kemal Atatürk’ün “en büyük devrimim” dediği Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşayacağı inanç ve kararlılığıyla, halkımızın en büyük bayramı olan Cumhuriyet Bayramını, Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeleri adına kutluyor; Van-Erciş Depremi’nde yaşanan acılar nedeniyle Ulusumuza bir kez daha başsağlığı diliyoruz.

Yönetim Kurulu a.
Başkan
Av.Ahmet KÖKSAL




Yeşilgiresun Gazetesi, 29.10.2011

Yeni Giresun Gazetesi, 29.10.2011